Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interview David Van Reybrouck

14 maart 2016 @ 20:00

Free

Van Stockum, Leiden – Tijdens de Boekenweek op maandag 14 maart om 20.00 uur, bezoekt David Van Reybrouck, auteur van het Boekenweekessay Zink, Van Stockum Boekverkopers in Leiden. Hij zal geïnterviewd worden door Philip Dröge, auteur van het boek Moresnet.

In het essay Zink traceert Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van een vergeten buurlandje van Nederland, België en Duitsland. Een land dat een eeuw lang bestond en dat hedendaags België, Duitsland en Nederland met elkaar verbond. Journalist en auteur Philip Dröge lijkt ons bij uitstek de interviewer voor Van Reybrouck aangezien ook hij in zijn laatste boek Moresnet op zoek gaat naar het bijzondere verhaal achter het gelijknamige landje van 300 inwoners.

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenis, waarvoor hij onder andere de Libris Geschiedenisprijs 2010 en de AKO Literatuurprijs 2010 kreeg.

Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Hij schreef eerder De schaduw van Tambora dat lovend door de pers werd ontvangen, schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en commentator op radio en televisie.

Aanmelden kan via leiden@vanstockum.nl.

Gegevens

Datum:
14 maart 2016
Tijd:
20:00
Kosten:
Free

Locatie

Van Stockum Leiden
Breestraat 113
Leiden, 2311 CL
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven