Annie M.G. Schmidt week

Annie M.G. Schmidt is al bijna dertig jaar dood, maar haar werk is nog steeds springlevend. Wie kent ze niet: Otje, Pluk van de Petteflet, Abeltje, Minoes, Dikkertje Dap, de spin Sebastiaan (het is niet goed met hem gegaan) en al die andere onsterfelijke personages. Om haar te gedenken en haar werk in het zonnetje te zetten, wordt elk jaar rond haar geboorte- en sterfdag – Annie M.G. Schmidt werd op 20 mei 1911 geboren en overleed op 21 mei 1995 – de Annie M.G. Schmidt-‘week’ georganiseerd. Dit jaar is dat van woensdag 15 tot en met zaterdag 25 mei 2024 en staan haar liedjes en versjes centraal. Ook tijdens het dagelijkse Annie M.G. Schmidtjournaal, gepresenteerd door Luna Sabella.

 https://www.anniemgschmidtweek.nl/ 

Zing een lied 

In Zing een lied illustreert Noëlle Smit niet één maar achttien liedjes. In een enkele scène vangt ze de kern van de tekst en de personages. Dat niet iedereen de melodie van alle liedjes paraat zullen hebben, ook mensen van boven de vijftig niet, is niet eens zo’n groot bezwaar, want de teksten van Annie M.G. Schmidt houden zeker met deze tekeningen ook zonder melodie stand.

Annie M.G. Schmidt en Noëlle Smit (ill.), Zing een lied,

Querido, 64 p. (€ 15,00) 6+ 

M’n opa 

Annie M.G. Schmidt schreef het liedje M’n opa voor de televisieserie Ja zuster, nee zuster (Harry Bannink schreef de muziek). In het gelijknamige prentenboek werkt Noëlle Smit de tekst regel voor regel uit in tekeningen. Tekeningen die heel precies vertellen wat er staat, maar ook de sfeer en het speelse en het ondeugende verbeelden. En zelfs wat niet in de tekst staat, past naadloos in de tekeningen.

 Annie M.G. Schmidt en Noëlle Smit (ill.), M’n opa,

Querido, 32 p. (€ 9,99) 4+ 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven