De fluistervlammen- Maria Postema

Het begon met de scheur in de muur. Edwid Katoen ontdekte hem op een ochtend in de muur van zijn kamer. De scheur was een centimeter of dertig, een dunne, zwarte glimlach in het lichte steen. Hij moest die nacht ontstaan zijn, al zou Edwid niet weten hoe. De scheur had meteen iets griezeligs. Edwid tuurde erin en zag alleen maar duisternis, alsof de muur hol was. Er sijpelde koude, stoffige lucht door naar buiten. En het vreemdste was dat Edwid zou zweren dat er een heel zwak gefluister uit de muur kwam. Huiverend deed hij dat af als een hersenspinsel. Hij besloot de scheur te verstoppen, want hij wist zeker dat Hans hem de schuld zou geven. Zijn vader was al boos op hem en hij wilde het niet nog erger maken. De muren van zijn kamer waren bedekt met perkamentvellen vol tekeningen van beroemde kaartenmakers, dus het was een fluitje van een cent om er een te verplaatsen en over de scheur te hangen. Zodra de scheur verdwenen was leek de kamer warmer, voelde Edwid zich beter en schreef hij het idee van gefluister in de muur toe aan kinderlijke fantasieën.

Die dag en de nacht erop gebeurde er weinig. Edwid sliep als een roos en droomde over avonturen die hij nog hoopte te beleven. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, was de scheur in de muur terug. De tekening die hij eroverheen had gehangen was kapot, en daarachter was de scheur weer zichtbaar. Snippers en krullen van het perkament waren op de grond gevallen. En Edwid hoorde opnieuw dat gefluister, zwak en dreigend, met een sliertje ijl gelach. Hij boog zich naar voren om te luisteren. ‘Wat zei je?’ siste hij met zijn oor tegen de scheur. Maar hij hoorde alleen een chaotisch gefluister, een slangenkuil van gedempte stemmen. ‘Ik versta het niet,’ fluisterde hij. ‘Tegen wie heb je het?’ Wilde een andere stem weten.

Jordan Lees, De Fluistervlammen, Het geheim van de doolhofstad Verschijningsdatum: 28 maart Vertaler: Maria Postema, illustrator: Vivienne To 9789000387861

320 p. (€ 18,99) Uitgeverij Van Goor www.de-leukste-kinderboeken.com

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven