Het onwaarschijnlijke verhaal van baskerville hall- Ali Standish

Toen de schrijver van Sherlock Holmmes nog een jongen was

Arthur is een slim jongetje dat het verschil wil maken voor zijn gezin. Eenmaal aangekomen op Baskerville Hall, begint een geheimzinnig avontuur. Ali Standisch schreef dit boek in samenwerking met de Conan Doyle Estate Ltd.

door SABRINA DE WIT

Op een dag wordt er een brief bezorgd bij Arthur, met een uitnodiging voor ‘Baskerville Hall’, een school voor slimmeriken. Die brief komt precies op het moment dat Arthur eigenlijk zijn huidige school vroegtijdig wil verlaten om te gaan werken, omdat zijn vader het gezin niet kan onderhouden en Arthur zich verantwoordelijk voelt. Na wat wikken en wegen weet zijn moeder hem te overtuigen om te gaan: ‘jij bent voorbestemd voor iets groots’. Arthur houdt van nieuwe dingen leren en grijpt de kans met beide handen aan, al vindt hij het raar dat hij is aangenomen op een school waar hij zich niet voor heeft aangemeld. Op school maakt Arthur kennis met medeleerlingen Irene Eagle, Grover Kumar, Mary Morstan en Jimmie Moriarty. Samen ontdekken ze dat er vreemde zaken gebeuren op school, ze gaan op onderzoek uit. En hoe verder ze komen in het ontrafelen van een geheim, hoe meer hun vriendschap getest wordt: wie vertrouw ik en wie niet.

Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall van Ali Standish gaat over de jonge jaren van Arthur Conan Doyle, de auteur van de verhalen over Sherlock Holmes – en zijn assistent dr. Watson, die als personage in dit boek zijn opwachting maakt. De ‘echte’ Arthur Conan Doyle werd geboren in 1859, studeerde medicijnen en hoopte als arts genoeg te verdienen om zijn familie te onderhouden. Omdat hij weinig patiënten had, begon hij in zijn werkkamer verhalen te schrijven over Sherlock Holmes, niet wetende hoe dit personage door miljoenen mensen in hun hart werd gesloten. Zie hier de parallel met het boek van Ali Standish.

Standish schreef Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall, het eerste deel van een serie, in samenwerking met de Conan Doyle Estate. In de verhalen krijgen uiteindelijk alle belangrijke personages uit de verhalen over Sherlock Holmes een verleden. Als je wil weten of Sherlock Holmes ook een personage in dit boek is, dan zou ik niet langer wachten, en meteen beginnen met lezen.

Ali Standish, Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall, vert. uit het Engels: Johanna Rijn bergen,

Lemniscaat, 325 p ( € 18,99), 12+

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven