To lie for – Chinouk Thijssen

To Lie For is een spannend boek dat gaat over de vriendinnen Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül. Ze zijn niet rijk en wonen in een armere buurt. Ze volgen samen met veel andere kinderen de gratis danslessen van Diamantia. Dansen is voor hen alle vijf hun lust en hun leven.

door Veerle de lange

To Lie For begint met de begrafenis van de bekende TikTokker Melody. De vriendinnen kennen haar niet persoonlijk, maar de begrafenis is openbaar. Melody zou van een klif gevallen zijn. Wanneer haar vriendje na een rare toespraak de zaal verlaat, krijgt iedereen die bij de begrafenis aanwezig is een audiobericht toegestuurd. Als dat wordt afgespeeld horen de aanwezigen Melody smeken om genade, een gil en een harde bons. Vanaf dit moment begint de ellende voor Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül. Ze worden uitgenodigd om auditie te doen voor de Street Academy. Dé opleiding voor dansers en dé droom van de vijf vriendinnen, maar het wordt hen heel lastig gemaakt. Als ze auditie willen doen, is dat met gevaar voor eigen leven, en dat van anderen…

Ik vond het boek heel erg leuk om te lezen. Ik kwam snel in het verhaal en het was ook goed te begrijpen. Het verhaal was vrij realistisch, hoewel ik het wel raar vond dat de politie niets deed met de bedreigingen, ook niet toen de meiden genoeg bewijs hadden. Ik miste soms nog wel de diepgang in de emotie van de vriendinnen. Zo werd er weinig verteld over hun verleden en had ik graag meer over de hoofdkarakters willen weten. Ik merkte dat de vriendinnen heel erg trouw aan elkaar zijn en elkaar voor 100% vertrouwen, dat was fijn om te lezen. Ik vond Shay een heel erg sterk karakter. Ze woont samen met haar vader in een klein appartementje, maar haar vader heeft hoge schulden. Shay doet alles om de schulden af te betalen, maar tevergeefs. Op een gegeven moment zijn die schulden zo hoog dat Shay en haar vader op straat worden gezet. Haar vader trekt bij zijn broer in, maar laat Shay aan haar lot over. Ik vind het heel erg knap hoe ze de klap verwerkt en er weer bovenop komt. Haar vriendinnen helpen haar daarin ook heel goed.

Het einde is wel een enorme cliffhanger, dus daar moet je tegen kunnen. Naar het einde toe werd ik het verhaal helemaal ingezogen en merkte ik echt niet dat ik het boek al bijna uit had. Toen ik de laatste pagina omsloeg, was dat dan ook een schok die ik moest verwerken. Hierdoor móet ik het volgende boek wel lezen en daar verheug ik me ook op. Ik raad het boek zeker aan, hoewel ik soms wel schrok van de dingen die er gebeuren. Je moet dus zeker wel van spanning houden. Het kan heftig zijn en daarom raad ik ook aan om het overdag te lezen en niet in de avond. Dat heeft mij in elk geval geholpen 😉

Chinouk Thijssen, To Lie For (Street Academy 1),

Clavis, 184 p. (€ 18,95)

Berichten gemaakt 5319

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven