Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: De Nederlandse bruid. Over liefde en overleven in een andere cultuur

25 november 2014 @ 17:00 - 18:30

Gratis

Spui 25, Amsterdam – Jessica Lutz schreef met De Nederlandse bruid een roman over de spanningen die een gemengd huwelijk kan opleveren. Hoe is het voor een Nederlandse vrouw om via haar partner terecht te komen in een conservatieve Turks-Koerdische gemeenschap? Naar aanleiding van het boek gaat Lutz in gesprek met Fidan Ekiz.

Hoe ingewikkeld het is om je staande te moeten houden in een andere cultuur wordt aan de hand van het fictieve verhaal van Emma en Serheng pijnlijk duidelijk. Verhalen over Turkse bruiden in Nederland zijn inmiddels wel verteld, maar hoe werkt het andersom? De Nederlandse bruid handelt over de Nederlandse Emma die haar Turks-Koerdische vriend Serheng naar zijn geboortestreek volgt, waar hij clanleider zal worden. Lutz heeft haar jarenlange ervaringen in Turkije en het Midden-Oosten in het boek verweven. De lezer wordt meegesleept in de beklemming die een vijandige omgeving bij de hoofdpersonen oproept.

Tegen de achtergrond van dit boek analyseert Lutz tijdens deze bijeenkomst met Fidan Ekiz de man-vrouw verhoudingen in Turkije en de grote regionale verschillen in het land. Ekiz, getrouwd met een Nederlander en kind van Turkse ouders, en Lutz, ooit getrouwd met een Turk, zullen uit eigen ervaring putten om te beschrijven hoe juist in een liefdesrelatie culturele verschillen worden uitvergroot.

Meer informatie en aanmelden hier

Gegevens

Datum:
25 november 2014
Tijd:
17:00 - 18:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Spui25
Spui 25-27
Amsterdam,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven