Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Alexander Münninghoff

23 november 2014 @ 13:30

Free

Van Stockum, Den Haag – Vandaag geeft journalist en Ruslandkenner Alexander Münninghoff een lezing bij  over zijn nieuwe boek De stamhouder. Münninghoff zal spreken over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en welk deel zijn familie had aan dat drama.

Alexander Münninghoff (Pozna, 1944) is journalist en Ruslandkenner. Hij is winnaar van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en auteur van Tropenjaren in Moskou (1991), over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.

“Ik ben geboren op 13 april 1944 in Posen, een oude Poolse stad die eeuwenlang Pozna werd genoemd. Maar toen ik er geboren werd, te midden van bombardementen die het einde der tijden leken aan te kondigen, was dit Posen een Duitse stad vanwaaruit Hitler-Duitsland zijn Heerestruppen naar de Sovjet-Unie had gestuurd en die nu de verminkten, de gewonden, de doden en een onafzienbare stoet vluchtelingen terugkreeg. Mijn familie had deel aan dat drama. Over hen gaat dit boek. En over de gevolgen van de oorlog.”

Gegevens

Datum:
23 november 2014
Tijd:
13:30
Kosten:
Free

Locatie

Boekhandel Van Stockum
Spui 40
Den Haag,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven