nijntje art parade geopend!

In 2015 viert nijntje haar zestigste verjaardag. Om de wereldberoemde creatie van Dick Bruna tijdens dit kroonjaar te eren, hebben uitgever Mercis en World of Delights zestig kunstenaars uit verschillende disciplines gevraagd een levensgroot beeld van nijntje te decoreren.

Vrijdag 1 mei werd henijntjet 60e nijntje-beeld onthuld: Marte Röling creëerde Gouden nijntje. Met deze onthulling werd de nijntje art parade feestelijk geopend. Onder meer Piet Paris, Carli Hermès, Klaas Gubbels, Florentijn Hofman en Thé Tjong-Khing lieten zich voor de nijntje art parade inspireren door de wereld van nijntje.

De beelden van 45 kunstenaars zijn tot en met 30 september in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Valkenburg aan de Geul te bewonderen. Marja Kerkhof, directeur van Mercis: “Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd is nijntje een geliefd icoon. Vooral in Japan is nijntje – of miffy – ongekend populair. Daarom hebben we voor deze gelegenheid de handen niet alleen ineen geslagen met Nederlandse, maar ook met vijftien Japanse kunstenaars. Hun beelden zijn tot eind 2016 in een reizende tentoonstelling te zien in zeven steden in Japan.”

Klik hier voor meer informatie over de nijntje art parade en de exacte locaties van de beelden in Nederland en Japan.

Foto: Liselore Chevalier en Lars Schalkwijk. 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven