De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka

De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka belicht twee excentrieke figuren uit de culturele society. In deze biografische roman beleven zij een liefde die letterlijk en figuurlijk waanzinnig is.

PROMOTIE – Hij is Oskar Kokoschka, een gedreven kunstenaar en zij Alma Mahler, weduwe en muze van de componist, maar bovenal minnares van vele beroemde mannen. Kokoschka is voor haar een van de vele veroveringen, terwijl hij zijn hele leven met haar wil delen. Hij is echt gek van haar en blijkt de meest jaloerse man aller tijden te zijn die in zijn hartstocht de grenzen van leven en dood opzoekt.

Alma deelt zijn passie in scènes die zinderen van tederheid, wreedheid, erotiek en artistieke bewogenheid en even hilarisch als dramatisch zijn. Hun opwindende relatie vindt een weerslag in zijn toneelstukken en schilderijen. In haar salons blijft Alma de spil van ‘het wereldje’ in Wenen, Berlijn en New York. Als Oskar zich buitengesloten voelt, neemt een levensgrote pop als Alma’s evenbeeld haar plaats in. Het waanzinnige liefdesverhaal wordt steeds wilder.

Hilde Berger (1946) is Oostenrijkse en werd in het Duitse taalgebied bekend als actrice, regisseur, dramaturge, scenarioschrijfster en romancière. Zij schreef na De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka de roman Tod und Mädchen – Egon Schiele und die Frauen.

In het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen is momenteel de tentoonstelling  ‘Oskar Kokoschka – Mensen en beesten’ te zien. De expositie is nog tot en met 19 januari 2014 te bezichtigen.

Waanzinnige liefde

Boekgegevens

Hilde Berger, De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka, Uitgeverij Conserve, ISBN 978 90 542 9331 6 (€ 19,99)

www.conserve.nl
www.boijmans.nl

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven