Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Imagicon

15 oktober 2016 @ 10:00 - 17:30

€ 25,

Imagicon is geen beurs. Imagicon is geen expo. Imagicon is geen evenement met Grote Sterren. Imagicon is een conventie. Imagicon is een ontmoetingsplek voor alle fans van SF, Fantasy, Horror en Comics. Op Imagicon vinden heel veel activiteiten plaats met voor iedere fan wat wils. Geniet o.a. van ons fanfilm-programma, luister naar verhalen, neem deel aan onze veiling voor het goede doel, de Galaxy Masquerade (onze cosplaywedstrijd) of de Imagicon Fan Film Awards, leer je favoriete auteurs en illustratoren kennen, probeer bordspellen en consolespellen uit, koop je favoriete spulletjes en ontmoet vooral veel andere fans!

Op Imagicon is het programma vóór en dóór de fans het allerbelangrijkst. Wij zetten de fans in het middelpunt en bieden een zeer gevarieerd programma waarin elke fan iets van zijn of haar gading zal kunnen vinden.Zo bieden we verschillende programmalijnen aan en nodigen we de fans uit om over van alles en nog wat mee te denken en te discussiëren. Gewoon even lekker onderuit gezakt in het publiek gaan zitten en simpelweg genieten van wat er te horen of zien is kan natuurlijk ook, maar als je wilt, ben je de hele dag in de weer met van alles en nog wat. Wil je meer dan ‘slechts’ een actieve dag, dan kun je meedenken over het programma, zelf een workshop organiseren, een fanfilm insturen voor het filmprogramma, meedoen aan onze eerder genoemde wedstrijden, zelf een paneldiscussie voorzitten of een lezing geven over jouw favoriete karakter, serie, film, boek, comic of iets anders.

En ben je nieuwsgierig naar hoe een conventie achter de schermen in elkaar gezet wordt? Dan kun je als vrijwilliger meedraaien in de organisatie. Niks moet, alles kan! Daarnaast heeft Imagicon ook een heel mooie en ruime beursvloer waar verenigingen, fans en commerciële winkels hun spullen verkopen. Maak je zelf iets of ben je lid van een vereniging die binnen de doelgroep van Imagicon past? Dan ben je van harte welkom om tussen de andere stands op onze beursvloer te komen staan.

Wat is het verschil met al die andere bijeenkomsten die je misschien wel kent of waar je van gehoord hebt? Beurzen, expo’s en fairs zijn evenementen waar het kopen van (fan-)artikelen de belangrijkste activiteit is. Vaak bestaat een beurs of expo uit een flinke beursvloer met daarnaast enkele activiteiten, zoals op de foto gaan met een beroemdheid of handtekening vragen. Soms houden de beroemdheden een praatje of is er een Q&A-sessie. Op fairs kun je, behalve spullen kopen en flaneren, luisteren naar muziek, lezingen of je kunt workshops volgen. Gezelligheid staat hier hoog in het vaandel. Bij zowel beurzen, expo’s als fairs ligt de focus op de verkoop van spullen. Op onze conventie niet. Stichting Imagicon is een non-profit stichting, die steunt op vrijwilligers om te helpen tijdens de conventie. Op onze beurt hebben wij de afgelopen twee jaar Stichting Lezen en Schrijven een warm hart toegedragen door tijdens de conventie verschillende activiteiten te organiseren om fondsen voor deze stichting te werven. Fans konden zelf spulletjes inbrengen voor onze veiling voor het goede doel, waarvan de volledige(!) opbrengst gegarandeerd naar het goede doel gaat.

Voor de derde editie zijn wij nog hard aan het nadenken over welk goed doel wij in 2016 in het zonnetje gaan zetten!Boven alles is Imagicon een dag georganiseerd door fans, voor fans, waarvan wij hopen dat iedereen aan het einde van de dag zegt: “Dit was geweldig! Volgend jaar weer!”

Gegevens

Datum:
15 oktober 2016
Tijd:
10:00 - 17:30
Kosten:
€ 25,
Site:
http://www.imagicon.nl/

Locatie

Congrescentrum De ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6717 LM
Ede, 6717 LM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0318-750300
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven