Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Bert Natter en Wil Boesten

29 september 2015 @ 20:15

€ 7,50

Boekhandel den Boer, Baarn – Dinsdag 29 september organiseren wij een literaire avond met de bevriende auteurs Bert Natter en Wil Boesten over hun boeken  Remington  en Grond

Remington
Een oude, gevierde dichter is naar zijn geboortestad Hamburg teruggekeerd om zijn laatste bundel te schrijven. Hij belt zijn zoon, een succesvolle kunstenaar, met de vraag of die hem wil komen halen. De zoon gaat naar Hamburg, niet in het besef dat het de laatste reis wordt die zijn vader ooit zal maken. Per antieke Mercedes trekken ze door Duitsland, Groningen, Friesland. Onderweg gebeuren er wonderlijke en juist heel gewone dingen. Ze halen herinneringen op en beleven intiemere momenten dan ze ooit hebben gekend. De reis verloopt langzaam maar voorspoedig, tot de weerloze, oude dichter op de Afsluitdijk een daad stelt waarmee hij zijn zoon in verbijstering . Remington is een ontroerend en liefdevol verhaal van een vader en een zoon.

Grond
April 2010. Door de uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyafjallajökull strandt jazztrompettist Lucas Lels op het vliegveld van New York. Erg vindt hij dat niet, na de teleurstellingen van de afgelopen week. Zijn gelatenheid verandert door een telefoontje uit Maastricht: oom Louis is dood.  Herinneringen aan de stiekeme bezoeken bij Louis voeren Lucas terug naar zijn jeugd: het fatale auto-ongeluk waarbij zijn ouders omkwamen, de kille opvoeding door zijn grootvader, de liefde voor de trompet die hem nu lijkt te ontglippen. Een voor een ontwaken zijn demonen. Het wachten in de dag en nacht verlichte vertrekhal begint aan hem te knagen. Wanneer Lucas terugkeert naar zijn onbeminde geboortegrond wordt een confrontatie onafwendbaar.

Graag vooraf reserveren.

Gegevens

Datum:
29 september 2015
Tijd:
20:15
Kosten:
€ 7,50

Locatie

Boekhandel Den Boer
Laanstraat 69
Baarn,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven