Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie Goethe in Dachau – Nico Rost

11 april 2015 @ 17:00

Free

Boekhandel Bouwman, De Bilt – De heruitgave van het kampdagboek Goethe in Dachau van de schrijver en vertaler Nico Rost wordt op 11 april gepresenteerd. Goethe in Dachau verscheen voor het eerst in 1948 en komt nu uit als deel 9 in de serie Kritische Klassieken van Uitgeverij Schokland, de uitgeverij van plaatsgenoot Nils Buis.

Lezen was de overlevingsstrategie van Nico  Rost in het beruchte concentratiekamp Dachau, waar hij als communist en verzetsstrijder in 1944 door de nazi’s werd geïnterneerd. Rost vertaalde in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw in hoog tempo het werk van bekende Duitse schrij­vers als Joseph Roth, Hans Fallada, Alfred Döblin, Anna Seghers en Ernst Toller in het Nederlands en genoot als pleitbezorger van de Duitse cultuur en literatuur de nodige bekendheid. Na de oorlog werkte Nico Rost nauw samen met zijn politieke tegenpool en mede-verzetsstrijder Pim Boellaard (die jarenlang woonachtig was in de villa Kloostereind in het Biltse Kloosterpark) in het door hen opgerichte Dachau-comité.

Nils Buis zal iets meer vertellen over Uitgeverij Schokland, Ewout van der Knaap, hoofddocent Duitse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en schrijver van het nawoord bij deze heruitgave gaat in op de achtergronden van het boek en de schrijver.

Graag vooraf reserveren via info@bouwmanboeken.nl of 0302200112.

Gegevens

Datum:
11 april 2015
Tijd:
17:00
Kosten:
Free

Locatie

Bouwman Boeken
Hessenweg 168
De Bilt,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven