Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tweede Noordelijke Stripmanifestatie Drachten

30 mei 2015 - 31 mei 2015

Fries Congrescentrum, Drachten – Net als vorig jaar is er een gevarieerd programma, waar de nadruk ligt op alle facetten van het getekende beeld. Deze zijn terug te vinden in de strips, illustraties, animaties en games. Maar ook in een demonstratie van graffiti en airbrush.

Genomineerde tekenaars zullen beide dagen aanwezig zijn. Enkele namen zijn, Martin Lodewijk, Romano Molenaar, Eric Heuvel, Jorg de Vos, Willem Vleeschouwer en vele anderen. Uiteraard is er ruimte voor aanstormend talent. Te denken valt aan een afvaardiging van Con Artist, Studio Jexx, crack –brained doujinshi.

BAGGER Animee organiseert op beide dagen een verkleedwedstrijd voor mensen van de cosplay. Dit is een vorm van performance art, waarbij deelnemers gebruik maken van kostuums en accessoires om een bepaalde persoon of idee uit te beelden. De wedstrijd wordt van commentaar voorzien door Maakie. De groep gamepit biedt bezoekers de mogelijkheid voor een Streetpass meeting met een Nintendo 3DS met eveneens bijkomende activiteiten waaronder competities.

Na het succes van vorig jaar zullen tekenaars strijden tegen elkaar in een zogenaamde tekenbattle. In een korte periode moeten zij reageren op de tekening van een ander. Hierdoor ontstaat een spontane compositie van beelden. Standhouders als uitgeverijen, stripwinkels en verenigingen introduceren zich zelf en bieden artikelen aan. Een paar unieke beursaanbiedingen zullen onder andere zijn, een album van Guus Slim, een auto biografie van Borge Ring en een stripalbum in de Friese – en Nederlandse taal van Aart Cornelissen. Getiteld de Friese vrijbuiters.

Voor de jeugd is Geronimo Stilton aanwezig en zij kunnen op beide dagen gratis een film bekijken.

Gegevens

Begin:
30 mei 2015
Einde:
31 mei 2015

Locatie

Fries Congres Centrum
Oprijlaan 3
Drachten,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven