Cast van The Casual Vacancy bekend

Na lang wachten is het nu echt zo ver. De cast van de BBC-bewerking van J.K. Rowlings The Casual Vacancy – in het Nederlands vertaald als Een goede raad – is eindelijk bekendgemaakt.

The Casual Vacancy was Rowlings eerste boek na de Harry Potter-serie, waarin ze zich voor het eerst richtte op een volwassen publiek. Het boek kreeg zowel goede als slechte recensies, maar dat weerhield BBC en HBO er niet van om een bewerking van het boek te maken. The Casual Vacancy gaat over het kleine stadje Pagford, waar de dood van gemeenteraadslid Barry Fairbrother een enorme opschudding veroorzaakt en een kettingreactie van gebeurtenissen op gang brengt.

Een opvallende keuze voor een van de hoofdpersonages is Michael Gambon, die eerder Albus Dumbledore speelde in de Harry Potter-films. In deze volgende J.K. Rowling verfilming zal hij Howard Mollison gaan spelen. Andere gecaste acteurs zijn Julia McKenzie, , Rufus Jones en Keeley Hawes.

De BBC-miniserie wordt in samenwerking met HBO gemaakt en wordt geproduceerd door J.K. Rowlings productiebedrijf Bronte Film and Television. De miniserie zal bestaan uit drie afleveringen van zestig minuten. Productie begint op 7 juli in de regio South West England. Het is nog niet bekend wanneer de miniserie zal worden uitgezonden.

Bronnen: thegiardian.com / bbc.co.uk
Foto: nydailynews

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven