Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenweek: Marion Pauw & Lieneke Dijkzeul

9 maart 2015 @ 19:30

Kasteel Ammersoyen, Ammersoyen – In het kader van de Boekenweek 2015 organiseert Bibliotheek Rivierenland vier zeer uiteenlopende literaire activiteiten. Maak deze avond kennis met thrillerauteurs Marion Pauw en Lieneke Dijkzeul op een wel heel bijzondere locatie! Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Kasteel Ammersoyen en De Readshop Hedel.

Marion Pauw
Marion Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. In 2005 debuteerde zij met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak naar het grote publiek bereikte zij met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef ze het succesvolle Zondaarskind, Jetset en haar eerste roman De Wilden. Zowel Jetset als Zondaarskind wordt verfilmd door NL Film. Daglicht is inmiddels verfilmd door Eyeworks met in de hoofdrollen topacteurs als Angela Schijf, Fedja van Huet en Monique van der Ven.

Lieneke Dijkzeul
Lieneke Dijkzeul (1950) is een schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur. Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki. In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, dat zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden Strop 2008. In 2014 verscheen haar nieuwste boek, Als padden schreeuwen, dat net als haar andere thrillers draait om rechercheur Paul Vegter.

Mocht je een boek van Marion Pauw of Lieneke Dijkzeul willen aanschaffen, dan kan dat op deze avond bij De Readshop Hedel. Zij zijn tijdens deze avond aanwezig in Kasteel Ammersoyen. Je kunt je boek dan gelijk laten signeren.

Gegevens

Datum:
9 maart 2015
Tijd:
19:30

Locatie

Kasteel Ammersoyen
Kasteellaan 1
Ammersoyen,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven