Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Miavoye, een liefdesverklaring aan Paul van Ostaijen, ons ‘Zot Polleke’.

16 oktober 2014 @ 19:00 - 22:00

Gratis

Letterenhuis, Antwerpen-Koen Peeters, Pascal Verbeken, Peter Holvoet-Hanssen en Koen Broucke deden een bedevaart van het graf van Paul van Ostaijen in Antwerpen naar het Waalse dorp Miavoye waar Van Ostaijen in 1928 stierf. Resultaat van hun tocht: een boek en een artistiek project.

Koen Peeters, Pascal Verbeken, Peter Holvoet-Hanssen en Koen Broucke raakten betoverd door de poëzie en het dramatische levensverhaal van Paul van Ostaijen. Daarom vertrokken ze op een bedevaart van het graf van Van Ostaijen op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof naar het Waalse dorp Miavoye, waar Paul van Ostaijen in 1928 in sanatorium Le Vallon stierf.

Hun tocht, die drie dagen duurde, vormt de basis voor het boek Miavoye, een liefdesverklaring aan Paul van Ostaijen, ons ‘Zot Polleke’. Deze nooit eerder uitgevoerde expeditie blaast de dode dichter nieuw leven in. Evenzeer is het een ontroerend reisverhaal van vier jongens die zich verwonderd in het midden van hun leven bevinden. Eindelijk is er dit troostrijke gebaar voor de poëzie, een melancholieke fuck you tegen de sterfelijkheid.

Het boek wordt donderdagavond 16 oktober gepresenteerd met een omgekeerde optocht, de presentatie van een installatie van kunstenaar Koen Broucke in het Letterenhuis.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2014
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22
Antwerpen ,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven