Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Science Unlimited The Series: Baas in eigen brein?

15 oktober 2014 @ 20:00 - 21:30

€10,00

Centrale Bibliotheek, Studio B, Den Haag- Een programma over de vrije wil. Wij denken heer en meester te zijn over ons eigen handelen, maar neurowetenschappers vinden steeds meer aanwijzingen dat de vrije wil niet bestaat. Het brein neemt een beslissing op het moment dat informatie binnenkomt. Wat de bezitter van dat brein later zegt te gaan doen is niet meer dan de bevestiging van een voldongen feit: zijn brein heeft het al in een paar milliseconden besloten. Is de invloed van bewustzijn, gedachten en ratio op gedrag verwaarloosbaar? Een gesprek tussen neuropsycholoog Simon van Gaal, neuro-marketing expert Andries van der Leij en schrijver Abdelkader Benali.

Het idee dat wij autonoom onze beslissingen nemen is blijkbaar niet meer dan dat: een idee. Als dat waar is heeft dat grote gevolgen. Als de vrije wil niet bestaat, hoe verantwoordelijk zijn wij dan nog voor onze daden? Wat betekent dat voor de rechtspraak? En voor de consument? Kan Albert Heijn met deze kennis zijn reclames onweerstaanbaar maken? Het gesprek wordt geleid door programmamaakster Katinka Baehr.

Dit programma is de eerste in een serie debatten over wetenschap en samenleving onder de titel Science Unlimited The Series. Het is samengesteld door Ger Wieberdink voor Writers Unlimited en geproduceerd in samenwerking met Bibliotheek Den Haag. Met dank aan de Gemeente Den Haag. Voertaal Nederlands. Na afloop signeert schrijver Abdelkader Benali zijn boeken in de zaal.

Voor leden van Bibliotheek Den Haag, CJP, studenten, klanten met Paagman aankoopbon of Ooievaarspas € 6,-. Meer informatie en reserveren (sterk aanbevolen): www.writersunlimited.nl

Gegevens

Datum:
15 oktober 2014
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€10,00

Locatie

Centrale Bibliotheek
Spui 68
Den Haag,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven