Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Big Bang van de popmuziek

2 oktober 2014 @ 19:30

Free

Boekhandel Krings, Sittard – Op 1 september 2014 verscheen De big bang van de popmuziek, van oud-radiopresentator Marc Stakenburg. Het is zijn persoonlijke relaas van een enerverende reis naar de oorsprong van de populaire muziek, met als ankerplaatsen Memphis en New Orleans.

Waarom werden de enkels gebroken van countrylegende Hank Williams toen hij in zijn kist werd gelegd? Hoe komt dat kogelgat in de buitenmuur van Elvis’ Graceland? Bestaat dat kruispunt waar bluesgitarist Robert Johnson om middernacht een ontmoeting met de duivel had echt? En waar haalden muzikanten als Keith Richards en Eric Clapton hun inspiratie vandaan?

Vanuit verrassende invalshoeken en met gevoel voor detail beschrijft auteur Marc Stakenburg de geschiedenis van de popmuziek. Hij bezoekt een twintigtal essentiële plekken in het diepe zuiden van Amerika, waar het allemaal begon. Van de drums van de slaven naar de jazz, van de spirituals naar de gospels en de soul, van de blues naar de rock-’n-roll.

De lezing duurt ongeveer 45 minuten en wordt met beeld en geluid vergezeld! Uiteraard voldoende tijd voor vragen en de eerste 1500 exemplaren van het boek zijn genummerd.

 

Gegevens

Datum:
2 oktober 2014
Tijd:
19:30
Kosten:
Free

Locatie

Boekhandel Krings
Brandstraat 23
Sittard,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven