Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eetlezing: Europa 1914-2014

30 maart 2014 @ 17:00

Lokaal Negen, Utrecht – Geschiedenis is hot, maar grote aandacht voor het verleden leidt niet automatisch tot gezond historisch inzicht. Ook hongerig naar de puntjes op de i? De Nieuwe Utrechtse Tribune (NUT) organiseert op onregelmatige basis ‘eetlezingen’: historische actualiteit terwijl u eet. Vandaag is het onderwerp het Europa van nu in vergelijking met dat van honderd jaar geleden.

Bondskanselier Merkel gaf de EU-regeringsleiders vlak voor Kerst een ongemeen kritische veeg uit de pan. Ze vergeleek de situatie waarin Europa zich bevindt met die aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, in 1914. Het Europa van nu vergelijken met dat van 1914  slaat nergens op. Of toch? Er gaan steeds meer stemmen op, niet in de laatste plaats van historici, die beargumenteren dat Europa in 2014 veel meer lijkt op het Europa van 1914 dan in de tussenliggende 100 jaar.

Bert Bukman, historicus, journalist en schrijver van het boek 1914 – Een kleine geschiedenis, houdt een inleiding op de hoofdpersonen in de aanloop naar en het begin van WOI.
Mathieu Segers, assistant-professor op het gebied van de Europese Integratie aan het Departement Geschiedenis van de Universiteit Utrecht geeft een antwoord op de vraag in hoeverre het Europa van 1914 overeenkomt met ons huidige Europa.

Kijk voor meer informatie op facebook.com/NieuweUtrechtseTribune of stuur een mail naar info@nieuweutrechtsetribune.nl ‬

———————————————–

Gegevens

Datum:
30 maart 2014
Tijd:
17:00

Locatie

Lokaal Negen
Trans 7
Utrecht,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven