Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Letterij over zigeuners

26 maart 2014 @ 20:00

€5,

Pletterij, Haarlem – Letterij, het programma met schrijvers in de Pletterij, belicht dit keer de geschiedenis van de zigeuners in Nederland en doet dat met twee Nederlandse auteurs die over dit onderwerp publiceerden, de een als journalist, de ander ook als romancier.

Van journalist Kemal Rijken verscheen in 2012 het boek Roma over de geschiedenis van de Sinti en Roma met hun lange geschiedenis van uitsluiting en vervolging. Het boek gaat in op de vraag waarom deze groep, in de volksmond vaak zigeuners genoemd, nog altijd zoveel ophef veroorzaakt in onze samenleving.

Felicita Vos, dochter van een Roma-vader en een Nederlandse moeder, debuteerde in 2004 als dichter. In 2008 kwam bij Uitgeverij Meulenhoff Blauwe haren, zwarte ogen uit, waarin de zigeuner-cultuur van binnenuit wordt beschreven Begin april 2014 verschijnt Duivelsklauw, haar eerste roman, die de lezer deelgenoot maakt van een bizarre geschiedenis van een zigeunerfamilie en die het leven schildert van een man die niet wist te overleven in het tumult van onze Nederlandse samenleving.

Klik hier voor meer informatie. Reserveren is gewenst en kan via reserveren@pletterij.nl of via 023 542 3540

———————————————–

Gegevens

Datum:
26 maart 2014
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,

Locatie

Pletterij
Lange Herenvest 122
Haarlem,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven