Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Jerker Spits

13 maart 2016 @ 14:00

Free

Van Stockum, Leiden – Op zondag 13 maart, tijdens de Boekenweek, geeft Jerker Spits een lezing naar aanleiding van zijn recent verschenen boek Staalhelmen en curryworst, over de Duitse cultuurgeschiedenis in 15 fenomenen. In zijn lezing zal Jerker Spits ingaan op de groeiende belangstelling voor Duitsland en Nederland en hij zal ingaan op een bijzonder hoofdstuk in de Duitse cultuurgeschiedenis.

Hoe duiden we het land van onze oosterburen; uitvinders van de boekdrukkunst, protestantisme en de Autobahn? Waarom weten we zo weinig van de componiste Fanny Mendelssohn, de begaafde zus van Felix? Wat hebben de gebroeders Grimm en hardrockband Rammstein met elkaar gemeen? Welke invloed had schrijver Günter Grass op het succes van bondskanselier Willy Brandt? Op deze, en op vele andere vragen, geeft germanist Jerker Spits in dit boek antwoord. Piet Paris, vermaard tekenaar en vormgever, voorzag het boek van illustraties.

Jerker Spits is germanist en woonde in Berlijn en Wenen. Hij schrijft over Duitse literatuur, politiek en cultuur in Trouw, Filosofie Magazine en De Groene Amsterdammer.

Aanmelden kan via leiden@vanstockum.nl.

Gegevens

Datum:
13 maart 2016
Tijd:
14:00
Kosten:
Free

Locatie

Van Stockum Leiden
Breestraat 113
Leiden, 2311 CL
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven