Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Reinildis van Ditzhuyzen

26 april 2015 @ 11:00

Free

Boekhandel Van Stockum, Den Haag – Reinildis van Ditzhuyzen geeft een lezing over 200 jaar Koninkrijk, 500 jaar Oranjes en hun baat bij gearrangeerde huwelijken.

Nederland herdenkt en viert het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk. Hoe zit dat – hadden wij juist niet een koning afgezworen en gekozen voor de eigenwijze staatsvorm van de republiek? Hoe kwamen de Oranjes eigenlijk ooit in ons land terecht en welke rol speelden zij als stadhouders, en spelen zij nu, als koningen?

In de loop der eeuwen slaagde het Huis van Oranje erin zichzelf tot “merk” te verheffen, onder meer via doordachte, prestigieuze huwelijken, en zich internationaal op de kaart te zetten. Deze aspecten, gebaseerd op het zojuist verschenen boek Oranje-Nassau. Een biografisch woordenboek, komen in de lezing aan bod. Reinildis van Ditzhuyzen zal vanwege Koningsdag (27 april) ook vertellen over Koningsdag; de veranderingen en het wat, waarom en hoe. Afgesloten wordt met een toelichting op de invulling van het koningschap door onze huidige vorst Willem-Alexander.

Aanmelden kan via nonfictie@vanstockum.nl

Gegevens

Datum:
26 april 2015
Tijd:
11:00
Kosten:
Free

Locatie

Boekhandel Van Stockum
Spui 40
Den Haag,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven