Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing over Lviv, Stad van paradoxen

14 april 2015 @ 20:00

$5,

Linnaeus Boekhandel, Amsterdam – Dolph Kessler, Michiel Driebergen, Kees van Ruyven, Ruud Meij en Herman Zonderland stelden een prachtig boek samen: Lviv, stad van paradoxen. Twee van hen verzorgen de avond.

Lviv, voorheen Leopolis, Lwów, Lemberg en Lvov geheten is een van de mooiste steden van Europa en lag als grensstad jarenlang achter het IJzeren Gordijn in westelijk Oekraïne. Een stad met een rijke multiculturele traditie waar Hitler en Stalin vrij spel kregen en de Midden-Europese cultuur systematisch werd verwoest. Negentig procent van de bewoners werd vermoord of verdreven. Toch bleven de stadsstructuur en de gebouwen wonderwel gespaard. De binnenstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wat doet zo´n verleden van grote (Habsburgse) bloei en gruwelijke neergang met een stad en hoe gaan de huidige bewoners met die erfenis om? En hoe zou de toekomst van deze stad eruit kunnen zien? Dat vroegen vijf Nederlanders met een verschillende professionele achtergrond zich af tijdens hun onderzoek in Lviv.

Dolph Kessler (Amsterdam, 1950) is sinds 2006 fotograaf. Zijn specialismen zijn reis-, documentaire- en landschapsfotografie. Hij won de eerste prijs in de categorie kunst, cultuur en entertainment bij de Zilveren Camera 2009. Voor meer informatie zie zijn website.

Kees van Ruyven (Amsterdam, 1948) is stedenbouwkundige en was onder meer als regisseur verantwoordelijk voor de transformatie van de zuidelijke IJ-oever in Amsterdam.

Reserveren kan via info@linnaeusboekhandel.nl, 020-4687192 of in de winkel.

Gegevens

Datum:
14 april 2015
Tijd:
20:00
Kosten:
$5,

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29
Amsterdam ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven