Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mais oui, Paris! Schrijftalenten presenteren teksten over Parijs

31 januari 2015 @ 20:30

Free

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Amsterdam – Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Vlaams Nederlands huis deBuren presenteren twintig jonge Vlaamse en Nederlandse getalenteerde schrijvers. Zij gingen in residentie in Parijs en lieten zich inspireren door deze stad. De resulterende stukken werden gepubliceerd in o.a. NRC, Het Parool, hard//hoofd en Das Magazin. Vanavond presenteren zij hun verhalen en inzichten op het podium van de Brakke Grond.

Wat ontdekken 20 jonge schrijvers, theatermakers, journalisten en dichters in Parijs? Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren stuurde voor het derde jaar op rij aanstormend Vlaams en Nederlands schrijftalent op residentie: twee weken kijken, ervaren en schrijven in Parijs. In de zomer van 2014 trok de groep schrijvers en kunstenaars naar de Franse hoofdstad, om over de grenzen heen elkaars werk en ideeën te leren kennen, en natuurlijk om aan nieuw materiaal te werken. Ze gingen ter plaatse in gesprek met o.a. Margot Dijkgraaf en Adriaan van Dis.

Toegang gratis: publiek wordt gevraagd stokbrood, fles wijn, of een andere versnapering in Franse stijl mee te nemen. Sluit je aan bij het facebook event.

 

Gegevens

Datum:
31 januari 2015
Tijd:
20:30
Kosten:
Free

Locatie

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
Amsterdam ,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven