Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijversbezoek Otto de Kat & Milena Michiko Flăsar: Euregio leest

4 februari 2015 @ 18:00

Centre Céramique, Maastricht – De boeken Julia van Otto de Kat en Een bijna volmaakte vriendschap van Milena Michiko Flasăr werden met vier andere boeken genomineerd om mee te dingen naar de Euregio Literatuurprijs voor Scholieren; een prijs onder beschermheerschap van Martin Schulz.

De schrijvers vertellen deze avond over hun werk. Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 1946). Hij studeerde theologie, met bijvak Nederlands, aan de universiteit van Leiden. Na zijn studie werd hij literair criticus van de Volkskrant en Vrij Nederland, en maakte literaire radiodocumentaires voor het programma Babel. In 1975 publiceerde hij bij Uitgeverij Van Oorschot de gedichtenbundel Het ironisch handvest. Eind 1977 werd hij uitgever van Uitgeverij De Haan (onderdeel van Unieboek) en in 1986 richtte hij Uitgeverij Balans op, die hij eind 2002 verkocht aan WPG Uitgevers. In 1998 publiceerde De Kat zijn eerste roman en zo volgde er meer.

Milena Michiko Flašar (St. Pölten, 1980) studeerde comparative literature, Germanic and Roman languages aan de universiteit van Wenen. Na een aantal succesvolle publicaties in verschillende literaire tijdschriften, kreeg ze haar debuut met de serie Ich bin (I am). Deze serie ging over: liefde en scheiding. Zij ontving veel prijzen voor haar werk.

Gegevens

Datum:
4 februari 2015
Tijd:
18:00

Locatie

Centre Céramique
Avenue Céramique 50
Maastricht,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven