Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Thera Coppens in Het Eemhuis

1 februari 2015 @ 14:00 - 15:30

€12,50

Bibliotheek het Eemhuis, Amersfoort – Schrijfster Thera Coppens houdt een lezing over de schilder Edouard Manet, met name over zijn liefde voor de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff. Dit naar aanleiding van haar roman Suzanne en Edouard Manet.

In het boek Suzanne en Edouard Manet beschrijft Coppens de liefde tussen de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff en de schilder Edouard Manet. Als jong meisje reist Suzanne op aanraden van Franz Liszt in 1847 naar Parijs om daar haar pianostudie voort te zetten. Ze geeft er pianoles aan de broers Manet. Wat haar familie zo vreest bij haar vertrek naar de grote stad, gebeurt: ze raakt ongehuwd zwanger. Manet staat in 1855 als peetoom aan de doopvont van het kind, een jongetje, en in 1863 trouwt hij met Suzanne. Maar is de schilder de vader van haar zoon?

Thera Coppens brengt op beeldende en meeslepende wijze kleurrijke personages en vervlogen tijden tot leven. Suzanne en Edouard Manet leest als een roman, en voert de lezer mee naar een wereld van getormenteerde impressionisten, muzieksoirees, woelige romances en intriges in de artistieke wereld van de negentiende eeuw. De lezing wordt muzikaal omlijst door Paula Bär-Giese. Zij speelt werken die door beroemde componisten en dichters aan Suzanne werden opgedragen of door haar werden gespeeld en gezongen.

Kosten:
Bibliotheekleden : € 10,–
Leden Beweging 3.0: € 10,–
overigen: € 12,50
U van tevoren aanmelden is ivm de organisatie wel fijn, maar..niet verplicht! Vrije inloop is altijd mogelijk, voor zover er plaats is. U kunt zich hier aanmelden.

Gegevens

Datum:
1 februari 2015
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€12,50

Locatie

Bibliotheek Het Eemhuis
Eemplein 71-77
Amersfoort,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven