Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Ilse Akkermans

16 juni 2014 @ 14:30

€7,50

Bibliotheek Het Eemhuis, Amersfoort – Vandaag komt Ilse Akkermans in Het Eemhuis vertellen over haar pas verschenen boek Bestemming Soerabaja. Dit boek is een onthutsend verslag over de politionele acties in Nederlands-Indië, gezien door de ogen van een Nederlands marinier, de vader van Ilse.

In 1944, direct na de bevrijding van het zuiden van Nederland, meldt de toen 17-jarige Harry Akkermans zich als oorlogsvrijwilliger bij de marine om de rest van Nederland te helpen bevrijden. Hij komt terecht in een eerste groep Nederlandse militairen die in de Verenigde Staten wordt opgeleid tot mariniers. Na de oorlog verwacht hij naar huis te kunnen, maar hij belandt op een schip naar Nederlands-Indië.

In plaats van Indië van Japan te bevrijden, moet hij zich staande houden tegenover Indonesiërs die van hem verlost willen worden. Van bevrijder naar tegenstander: een rolwisseling waarop hij niet heeft gerekend. Vanaf het moment dat onder zijn kameraden de eerste doden vallen, groeit het gevoel dat hij en de andere jongens worden geofferd voor een verkeerde zaak.

Klik hier voor meer informatie.

———————————————–

Gegevens

Datum:
16 juni 2014
Tijd:
14:30
Kosten:
€7,50

Locatie

Bibliotheek Het Eemhuis
Eemplein 71-77
Amersfoort,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven