Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Luuc Kooijmans over Herman Boerhaave

5 april 2014 @ 11:00

Free

Boekhandel Van Stockum, Leiden – Luuc Kooijmans geeft vandaag een lezing over Herman Boerhaave en de bizarre geschiedenis van diens manuscripten, naar aanleiding van zijn nieuwe boek De geest van Boerhaave.

Tijdens zijn werk aan de biografie van de beroemdste arts van de achttiende eeuw, Herman Boerhaave, raakte Luuc Kooijmans verzeild in de bizarre geschiedenis van diens manuscripten. Die worden al meer dan 250 jaar als een waardevolle schat in Sint-Petersburg bewaard. Maar niemand heeft ze ooit serieus kunnen bekijken, want ze worden afgeschermd als militair geheim.

Waarom is het archief van een befaamde geleerde niet gewoon toegankelijk voor onderzoek? Wat doen de manuscripten in Rusland? Kooijmans volgde het spoor van Boerhaaves erfgenamen en leerlingen van Leiden via Duitse snijzalen en Parijse cafés naar de vorstelijke hoven in Wenen en Sint-Petersburg. Hij beschrijft hun pogingen om te profiteren van Boerhaaves reputatie en laat zien hoe hun onderlinge rivaliteit de ontwikkeling van hun vak stimuleerde.

Aanmelden kan via leiden@vanstockum.nl

———————————————–

Gegevens

Datum:
5 april 2014
Tijd:
11:00
Kosten:
Free

Locatie

Boekhandel Van Stockum
Breestraat 113
Leiden ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven