Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Romano!

21 november 2015 - 13 maart 2016

Het Nederlands Stripmuseum, Groningen – Het Nederlands Stripmuseum presenteert de expositie Romano!  De expositie toont een overzicht van het werk van Romano Molenaar, tekenaar van J.Rom en van Strom.

Romano Molenaar werd in 2012 op slag een landelijke bekendheid toen hij werd gevraagd om als eerste Nederlander mee te werken aan een Amerikaans stripalbum van Batman. Dat hij hiervoor werd gevraagd gebeurde niet zomaar. De productieve tekenaar werd in 2006 één van de opvolgers van Don Lawrence, de tekenaar van de populaire sciencefictionstrip Storm. Zijn werk viel niet alleen op in Nederland en België, maar ook bij grote Amerikaanse stripuitgeverijen als DC Comics en Marvel. Hij werkte onder andere mee aan bekende superheldenstrips als Birds of Prey en X-men.

Zijn werk werd in de stripwereld al jaren gewaardeerd, maar toen hij in 2012 werd gevraagd om mee te werken aan Batman was hij even een nationale held.  Toen de Belgische uitgeverij Standaard in 2014 een superheld wilde maken van Jerom, de bekende krachtpatser uit Suske en Wiske, kwamen ze ook uit bij Molenaar. Hij gaf de held een make-over, waardoor hij niet onderdeed voor de vele breedgeschouderde superhelden uit Amerika. Op zijn zolderkamertje in Pijnacker werkt Romano Molenaar dagelijks aan strips die internationaal worden gewaardeerd. Zijn stripproductie is buitengewoon hoog. Naast de genoemde series werkt hij ook nog aan andere Amerikaanse comics en aan een spin-off van de reeks Storm onder de titel De kronieken van Roodhaar.

In de expositie is veel origineel werk te zien van de strips Storm, Roodhaar en J.Rom, maar ook de Amerikaanse comics krijgen veel aandacht. Op televisieschermen en informatieborden ontdekt de bezoeker meer over de werkwijze van Romano en kunnen ze over zijn schouder meekijken als hij aan het werk is.
De expositie toont ook een selectie van Romano’s vrije werk dat hij publiceerde onder de titel Sparkle the Brain. Dit werk zette hij in één keer op papier, zonder eerst een schets of voorstudie te maken.

Te zien van 21 november 2015 tot en met 13 maart 2016 in Het Nederlands Stripmuseum. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Romano Molenaar, uitgeverij Don Lawrence Collection en Standaard Uitgeverij.

www.stripmuseum.nl 

Gegevens

Begin:
21 november 2015
Einde:
13 maart 2016

Locatie

Nederlands Stripmuseum
Westerhaven 71
Groningen, 9718 AC
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven