Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

John Boyne & Robert Seethaler bij Boekhandel Dominicanen

6 juni 2015

Free

Boekhandel Dominicanen, Maastricht – De boekhandel ontvangt twee internationale topauteurs: de Ier John Boyne en de Oostenrijks/Duitse Robert Seethaler.

11.00 uur: John Boyne wordt geïnterviewd door Wim Krings

John Boyne (Ierland, 1971) is schrijver en journalist. Zijn roman De jongen in de gestreepte pyjama werd wereldwijd een bestseller, won diverse literaire prijzen en werd succesvol verfilmd. Ook de romans die hij daarna schreef, waaronder Het Winterpaleis en De witte veer, werden zeer goed ontvangen. Zijn boeken verschijnen in meer dan tweeënveertig talen. John Boyne woont in Dublin.

De grote stilte gaat over de jonge Odran Yates, die in 1972 in het klooster gaat, omdat zijn moeder hem ervan overtuigd heeft dat het priesterschap zijn roeping is. Hij begint vol ambitie en hoop aan zijn nieuwe ­leven, toegewijd aan zijn studie en open voor nieuwe vriendschappen. Veertig jaar later staat zijn vertrouwen in de Kerk onder grote druk door de vele onthullingen over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept, collega’s zijn gevangen ­gezet en vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran vermijdt contact met de buitenwereld uit angst voor afkeurende blikken en beledigende opmerkingen. Maar als een familiedrama oude wonden weer openrijt, voelt hij zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan en zijn eigen rol in de gebeurtenissen onder ogen te zien.

16.30 uur: Robert Seethaler wordt geïnterviewd door door Daria Bouwman, Cultureel attaché van de ambassade van Oostenrijk.

De in Duitsland zeer succesvolle auteur Robert Seethaler komt vertellen over zijn zojuist vertaalde boek Een heel leven, het boek dat in Duitsland zijn definitieve doorbraak betekende. Sindsdien staat het onafgebroken in de bestsellerlijsten en hebben de Duitse boekhandels het gekozen tot boek van het jaar.

Een heel leven gaat over Andreas Egger. Wanneer Andreas Egger voor het eerst in het dal komt waar hij zijn hele leven zal doorbrengen, is hij ongeveer vier jaar oud. De boer Kranzstocker neemt hem met tegenzin in huis en Egger groeit op tot een hulpknecht die zich van zijn eigen herkomst niet veel meer herinnert dan een vaag gevoel van warmte. Als jongeman sluit hij zich aan bij een groep arbeiders die het eerste kabelspoor in de omgeving aanlegt en samen met de komst van elektriciteit ook voor het eerst licht en lawaai naar het dal brengt. Dan staat Egger op de dag van een tragisch ongeval ineens oog in oog met de liefde van zijn leven, Maria, die hij snel weer zal verliezen. Pas vele jaren later, wanneer de wereld een andere geworden is, en Egger zijn laatste pad bewandelt, zal zij nog een keer bij hem zijn.

Aanmelden is gewenst via promotie@boekhandeldominicanen.nl of via de klantenservice in de boekhandel.

Gegevens

Datum:
6 juni 2015
Kosten:
Free

Locatie

Boekhandel Dominicanen
Dominikanerkerkstraat 1
Maastricht,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven