Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereldboekendag in Soest: boeken en rozen

23 april 2015

Boekhandel Van de Ven, Soest – Op 23 april is het ‘Wereldboekendag’. Deze feestdag ontstond in het begin van de vorige eeuw in Barcelona als Dag van het Boek’ (Día del Libro). Op de naamdag van Sint Joris staat het boek centraal. Volgens de traditie geven mensen elkaar een boek en een roos cadeau.

Trees Nelissen, eigenaresse van Boekhandel Van de Ven, leerde deze traditie kennen toen ze in het voorjaar van 1974 enige tijd in een boekhandel in Barcelona werkte. In Nederland is deze feestdag eigenlijk nooit echt van de grond gekomen, zeker niet in de boekhandel. De hoogste tijd om hierin verandering te brengen!

Want, net als Sint Joris, heeft ze soms het gevoel dat ze moet strijden tegen een draak. De draak van het teruglopende bezoek aan de boekhandel. Veel mensen doen zichzelf te kort, naar haar mening, door niet regelmatig even een kijkje te nemen om te zien wat er nieuw is binnengekomen. Want natuurlijk krijgen bezoekers van de website van de boekhandel precies dezelfde snelle levering als wanneer ze bij een andere webwinkel hun boeken bestellen. En dankzij de vaste boekenprijs kost een boek bij de boekhandel om de hoek precies hetzelfde als bij de (internet)giganten. Maar juist dat bezoekje aan de fysieke boekhandel levert de persoonlijke adviezen op en de ontdekkingsreis tussen de boeken.

Dus om het bezoek aan de boekhandel op die dag extra leuk te maken krijgen de eerste 100 bezoekers op 23 april een roos cadeau. Het begin van een mooie traditie om Wereldboekendag in Soest te vieren?

 

Gegevens

Datum:
23 april 2015

Locatie

Boekhandel Van de Ven
Soesterbergsestraat 54c
Soest ,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven