Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Monika Held in gesprek met Cristoph Buchwald over Nu de angst is verdwenen

22 april 2015 @ 20:30

$12,50

Oude Delft 36, Delft – Vijftig jaar na het opzienbarende Auschwitz-proces schreef de Duitse Monika Held een opzienbarende roman over een liefde ná Auschwitz. Vrij van clichés, goedkoop sentiment en politieke correctheid.

‘Als Lena ziet dat de kroongetuige tijdens het Auschwitz-proces na zijn verklaring ineenzakt, brengt ze hem een glas water en voelt ze: die man moet ik vasthouden. Op het eerste gezicht hebben de jonge, levenslustige Lena en de door nachtmerries geteisterde Heiner weinig gemeen. Zij droomt van vakantie op een exotisch eiland, hij van de verschrikkingen van het kamp. Kan hun liefde deze tegenstelling overbruggen?’

Monika Held is schrijfster en journaliste in Frankfurt. Ze schreef non-fictieboeken en vier romans. Nu de angst is verdwenen zal o.a. in het Engels, Frans en Italiaans verschijnen.

Christoph Buchwald studeerde kunstgeschiedenis, literatuur en experimentele compositie in Berlijn. Hij begon zijn uitgeverscarrière als redacteur bij Claassen Verlag en werkte vervolgens dertien jaar als acquirerend redacteur bij Hanser Verlag. Hier gaf hij onder andere Primo Levi, Milan Kundera, David Grossman, Per Olof Enquist, Harry Mulisch en Margriet de Moor uit. In 2001 verhuisde hij naar Nederland om met Eva Cossee Uitgeverij Cossee op te zetten.

De voertaal van het interview is Engels, de inleiding van Cristoph Buchwald zal in het Nederlands zijn.

Gegevens

Datum:
22 april 2015
Tijd:
20:30
Kosten:
$12,50

Locatie

Onbenoemde locatie
Oude Delft 36
Delft,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven