Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een borrel op Rummelplatz

30 januari 2015 @ 17:00

Linnaeus Boekhandel, Amsterdam – In november vorig jaar verscheen het vuistdikke Rummelplatz van Werner Bräunig – een bijzonder boek met een bijzondere geschiedenis.

Bräunig schreef het boek begin jaren zestig. Het zou het eerste deel worden van een tweeluik over de ontstaansgeschiedenis van de DDR. Rummelplatz werd echter voor verschijnen verboden door de DDR-autoriteiten. Het tweede deel is nooit geschreven. In 1976 overleed Bräunig – gedesillusioneerd en alleen.

In 2007 is het verloren gewaande manuscript door de zoon van Werner Bräunig – Claus Bräunig – aan de vergetelheid onttrokken en door zijn inspanningen alsnog uitgegeven. Dankzij uitgeverij Lebowski en vertaalster Josephine Rijnaarts is het boek nu in Nederlandse vertaling te lezen.

Op 30 januari brengt Claus Bräunig een bezoek aan Nederland. Ter ere van dit bezoek organiseren Lebowski en Linnaeus Boekhandel een informeel samenzijn, waarbij u Claus Bräunig en vertaalster Josephine Rijnaarts kunt ontmoeten en wij het glas zullen heffen op deze weergaloze roman.

Aanmelden kan via info@linnaeusboekhandel.nl of 020-4687192 of in de winkel.

Gegevens

Datum:
30 januari 2015
Tijd:
17:00

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29
Amsterdam ,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven