Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herman Pleij en Daan Remmerts de Vries in Barts Boekenclub

4 februari 2015 @ 20:30

€10,00

Betty Asfalt Complex, Amsterdam – Naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwste boek Moet kunnen. Op zoek naar een Nederlandse identiteit is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij gast in Barts Boekenclub. Hij legt uit wat ons precies Nederlanders maakt en hoe dat – historisch gezien – is te verklaren.

De gelauwerde schrijver Daan Remmerts de Vries, alias A.N. Ryst is eveneens aanwezig om te praten over zijn nieuwste roman De harpij. Een kleine geschiedenis van het paradijs. Meer dan twintig jaar schreef hij aan dit opus magnum. Het resultaat is een vuistdik epos over duivels en engelen, hemel en hel, de duistere krochten van de menselijke natuur en daarmee van het ontstaan van de wereld waarin wij leven.

Barts Boekenclub, oftewel BBC, is een nieuwe eigentijdse literaire voorstelling in het Betty Asfalt Theater. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is dan ook laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk. De gesprekken worden afgewisseld met afbeeldingen, filmpjes en het aanwezige publiek. Na het zaalprogramma gaat de avond in een nog lossere sfeer door in het beroemde theatercafé van Het Betty Asfalt Complex, alwaar het aanwezige publiek de werken van de schrijvers aan kunnen schaffen. BBC is mede het initiatief van Paul Haenen en Dammie van Geest.

Kaarten kunnen hier besteld worden.

Gegevens

Datum:
4 februari 2015
Tijd:
20:30
Kosten:
€10,00

Locatie

Betty Asfalt Complex
Nieuwezijds Voorburgwal 282
Amsterdam, 1012 RT
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven