Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Anneke de Vries: H.N. Werkman als vormgever

25 november 2014 @ 20:00

€7,50

Grafisch Museum, Groningen – Hendrik Nicolaas Werkman: ‘Deze man heeft van 1923-1945 fantastische dingen gemaakt die niet alleen buiten het Nederlandse kader springen, maar die ook internationaal verbazingwekkend zijn op het gebied van de typografie vanwege het bevrijden van letters uit hun traditionele verband. Hij heeft ze als zelfstandige eenheden gebruikt en dat later ook uitgewerkt in grote prenten.’ Met deze lovende woorden typeerde Willem Sandberg, grafisch ontwerper en van 1945-1963 directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, de Groninger drukker en kunstenaar H.N. Werkman.

Anneke de Vries, medewerker van het Groninger Museum en specialist op het gebied van H.N. Werkman over wat Werkman zelf wel omschreef als zijn “acrobatische toeren met lettermateriaal”. De lezing vindt plaats in het Werkman-atelier, waar u temidden van de materialen uit het oorspronkelijke atelier van deze Groninger kunstenaar, uitleg krijgt over zijn fascinerende werk.

Het museum is geopend vanaf 19.30 uur. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om met de spreker van gedachten te wisselen. Kosten € 7,50-, inclusief entree en koffie/thee in de pauze. Vrienden van GR-ID en studenten krijgen 25% korting. Aanmelden: 050 525 64 97 of info@gr-id.nl.

Gegevens

Datum:
25 november 2014
Tijd:
20:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Grafisch Museum
Rabenhauptstraat 65
Groningen,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven