Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Big Brother Dag

8 juni 2014

Op 8 juni 1949 publiceerde George Orwell zijn boek 1984 waarmee de uitdrukking ‘Big Brother is watching you’ wereldberoemd werd. In zijn boek schetste Orwell een toekomstbeeld van Big Brother die alles en iedereen in de gaten hield. Had George Orwell gelijk?

Vandaag organiseert Burgerrechtenvereniging Vrijbit in Nederland de 3e internationale Big Brother Dag, exact 65 jaar na publicatie van het boek en 30 jaar na 1984. Tijdens die dag wil Vrijbit, onder het motto ‘1984=NU’, de aandacht vestigen op de boodschap van het boek, die heden ten dage relevanter dan ooit is.

Het doel van de actie is om het publiek te laten nadenken over de toenmalige toekomstvisie van George Orwell: een Staat die ieders doen en laten registreert, controleert en signaleert. En hoe zich dit verhoudt tot de huidige ontwikkeling in de samenleving waarin het gedrag van het individu, zowel door overheden, bedrijven als door andere mensen zodanig intensief in de gaten wordt gehouden en geëxploiteerd, dat met de huidige technologische mogelijkheden niemand meer ‘onbespied’ en in vrijheid kan leven.

Klik hier voor meer informatie.

———————————————–

Gegevens

Datum:
8 juni 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven