Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Govert Jan Bach vertelt over de Matthäus Passion

8 april 2014 @ 20:00

€5,

Bilthovense Boekhandel, Bilthoven – Bachkenner en ver familielid Govert Jan Bach komt vertellen over de Matthäus Passion.

De Matthäus Passion behoort in Nederland tot de meest geliefde klassieke muziek. Het staat op nummer 1 van de top 300 van de Radio 4 Hart en Ziellijst en maakt onderdeel uit van een Paastraditie waarin zelfs kopstukken uit de popmuziek zich wagen aan aria’s uit dit oratorium. Maar het is ook een complex werk, ontstaan in een tijd die allang de onze niet meer is. Door meer begrip voor de achtergronden van de Matthäus Passion te krijgen, wordt de luisterervaring verrijkt.

In zijn boek reikt Govert Jan Bach sleutels aan om dit meesterwerk beter te doorgronden. Op toegankelijke wijze gaat hij in op de ontstaansgeschiedenis, het wezen van de barok, de gelaagdheid van het stuk, de diverse tekstbronnen, de architectuur, de grote rol van de mystiek, de herontdekking in de 19de eeuw, de uitvoeringspraktijk, de meest recente musicologische vondsten, de hertalingen en de Matthäus Passion als Nederlands cultuurmonument.

Graag vooraf aanmelden via info@bilthovenseboekhandel.nl

———————————————–

Gegevens

Datum:
8 april 2014
Tijd:
20:00
Kosten:
€5,

Locatie

Bilthovense Boekhandel
Julianalaan 1
Bilthoven,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven