3x boeken over onze levensbron: oceanen! 

Door menselijke activiteiten is een grote bron van ons leven in gevaar: de oceaan. Deze produceert meer dan de helft van de zuurstof op aarde, een groot deel van ons voedsel, en helpt miljoenen mensen in hun levensonderhoud. Ieder jaar wordt op 8 juni, Wereld Oceanen Dag, extra aandacht gevraagd voor deze cruciale wateren. Wij delen drie boeken in het teken van de oceaan. Zo besteden wij op onze eigen manier aandacht aan het belang van oceanen! 

Dochter van de diepzee 

Dochter van de diepzee door Rick Riordan is een grappige, moderne young adult-klassieker met een spannende twist. Eerstejaarsstudent Ana Dakkar wordt op de Harding-Pencroft Akademie opgeleid tot een van de beste maritiem biologen, zeestrijders, navigators en onderwaterondekkingsreizigers ter wereld. Tijdens de busrit naar de proef in de oceaan voltrekt zich een tragedie. Ana moet alles op alles zetten om niet samen met haar klasgenoten kopje-onder te gaan. ‘Dochter van de diepzee  bevat dezelfde verwondering en ontzag voor de onderwaterwereld en brengt zo de oorspronkelijke boodschap op een nieuwe generatie lezers over: de scheppende kracht van de natuur, die groter is dan de vernietigingsdrang van de mens.’ Lees hier meer over Dochter van de diepzee in onze recensie! 

Rick Riordan, Dochter van de diepzee, vertaling: Marce Noordenbos, Uitgeverij Van Goor, 368 pagina’s (€ 19,99) 

Jona zonder walvis. Een profetie voor Nederland 

Mounir Samuel schreef het profetische non-fictieboek Jona zonder walvis, dat conclusies trekt die we liever niet willen horen, maar die we wel móeten horen. De klimaatramp is een feit en we zitten er middenin. Het wereldwijde effect daarvan ondervond correspondent Mounir Samuel toen hij de wereld rondreisde. In Jona zonder walvis bespreekt hij onderwerpen van CO2 in de atmosfeer tot het belang van de walvis. Samuel duidt aan wat de rol van Nederland hierin is, en wat ons de komende jaren te wachten staat. ‘Een dode zee betekent letterlijk een dode aarde…’ Lees hier wat Mounir Samuel nog meer te zeggen heeft over het redden van onze oceanen! 

Mounir Samuel, Jona zonder walvis. Een profetie voor Nederland, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 192 pagina’s (€ 17,99)   

Zeevonk 

Young adult-boek Zeevonk van Wendy Huyghe is een orginele inkijk in het hoofd van een meisje dat voor een groot rouwproces staat. Een stormachtige nacht neemt het leven van Lena’s vader, Antoine Blomme, en zijn twee bemanningsleden. Als de begrafenisboot opgeschrikt wordt door een schok, ziet Lena een zwarte schim onder de boot verdwijnen. Als ze Vincent, een medefanaat van het zeeleven, ontmoet gaan ze opzoek naar het wezen dat ze gezien heeft. ‘Weet je dat er onderzoekers zijn die zeggen dat er over dertig jaar tropische haaien in de Noordzee zullen zitten? Haaien!’ vertelt Vincent. ‘Zeevonk is een spannend en ontroerend verhaal over de twaalfjarige Lena.’ Lees hier de rest van onze recensie! 

Wendy Huyghe, Zeevonk, Uitgeverij Pelckmans, 260 pagina's (€ 17,50) 
Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven