Nieuwe titel: Ginger. Het mysterie van roodharigen

Jacky Colliss Harvey was de enige met rood haar in haar familie, en ging op zoek naar de rol van rood haar in de wetenschap, godsdienst, politiek, literatuur, seksualiteit en het feminisme.

Roodharigen heten Axelle Red, Nicole Kidman, Prince Harry, Barbara Barend, Kevin De Bruyne, prinses Ariël, André van Duin, Kuifje, Scarlett Johansson, Linde Merckpoel, Dennis the Menace en Pipi Langkous. Ginger, redhead, wortel, vuurtoren en rooie zijn slechts enkele van de vele scheldnamen voor roodharigen. Ze zijn losbandig, Iers, onaantrekkelijk en het toppunt van sensualiteit. Ze zijn geniaal en grappig, maar heel gemakkelijk te pesten. Ze hebben sproeten. Dit soort achteloze ideeën is, in onze overwegend bruin-, zwart- en blondharige wereld, gemeengoed … Is voor roodharigen hun haarkleur een vloek of een zegen?

Lijkt er een verandering op komst omdat rood haar als meer positief kenmerk ervaren wordt in de kunst, reclame, hedendaagse cultuur en de nieuwe aanpak van pesten? Ginger is het pakkende verhaal van het mysterie van roodharigen door de eeuwen heen.

Ginger

Boekgegevens

Jacky Colliss Harvey, Ginger. Het mysterie van roodharigen, vertaling: Erika Venis, Uitgeverij Terra, ISBN 978 90 898 9651 3 (€ 24,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Eén gedachte over “Nieuwe titel: Ginger. Het mysterie van roodharigen

  1. Wat een heerlijk boek over de geschiedenis van roodharigen: met inzicht en relativering geschreven. De auteur is in staat om het beeld heel positief te maken, wat me goed deed. Dit is echt wel een aanrader voor iedereen die ginger, rood of geverfd haar heeft. entertaining!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven