Nu verschenen: BKHistorische Romans editie 3 oktober – Met Simone van der Vlugt, Edwin Winkels en Julius Caesar

Op 3 oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, is onze special over historische romans verschenen: BKHistorische Romans.

In het buitenland vormen historische romans al jaren een geliefd genre, maar ook Nederlandse auteurs wagen zich er steeds vaker aan. Simone van der Vlugt en uitgever Wanda Gloude vertellen dan ook waarom zij een speciale historische roman-reeks zijn opgestart. Daarnaast interviewen we Edwin Winkels over Het oog van de orkaan en legde fotograaf Wouter le Duc schrijfster Suzanne Wouda vast bij het Burgerweeshuis in Amsterdam, waar haar roman Roeien naar de Volewijck zich afspeelt.

Verder vragen we in de krant twee boekhandelaren naar hun mening over twee historische romans, dompelen we ons onder in het Rome van Julius Caesar met Er is in Rome iets gebeurd en kijken we mee met het leven van de Surinaamse prostituee Maxi Linder in De koningin van Paramaribo. Ook duiken we in de geschiedenis van de historische roman, bespreken we de verfilming van The Danish Girl en besteden we aandacht aan het Jeroen Bosch-jaar.

Wij wensen je veel leesplezier!

bkhr

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven