Nieuwe titel: Landgoed Longbourn

In Landgoed Longbourn vertelt Jo Baker het verhaal van Jane Austens klassieker Pride and Prejudice vanuit het oogpunt van de bedienden.

Baker voert de lezer voorbij de welgestelde familie naar de personeelsvertrekken, waar de bedienden geluk en verdriet noodgedwongen met elkaar moeten delen. Het weesmeisje Sarah brengt haar dagen door met vloeren schrobben, kleding wassen en het legen van kamerpo’s van de familie Bennet. Maar in de bedompte personeelsvertrekken is er sprake van evenveel liefdesverdriet, ontluikende liefde en intrige als in de luxe vertrekken van de Bennets. Als er een mysterieuze nieuwe knecht wordt aangenomen, dreigt het voorspelbare leven van het personeel totaal overhoopgehaald te worden.

landgoed longbourn

Boekgegevens

Jo Baker, Landgoed Longbourn, vertaling: Aleid van Eekelen-Benders en Marijke Versluys, Uitgeverij Cargo, ISBN 978 90 234 8537 7 (€ 19,90)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven