Nieuwe titel: Iets ter grootte van het universum

Iets ter grootte van het universum is een caleidoscopische roman waarin de lezer meegezogen wordt in het rijke universum van Stefánsson aan de hand van een familiegeschiedenis in het twintigste-eeuwse IJsland.

Het relaas van een gespannen relatie tussen vader en zoon en van een vrouw die zich ondanks alle tegenslag staande weet te houden, zijn aanleiding tot vele dichterlijke bespiegelingen. Hoe onvoorwaardelijk moet liefde eigenlijk zijn? En zijn onze gevoelens niet altijd een weerspiegeling van het hele universum? In zijn meanderende verteltrant schetst de auteur een onvergetelijk beeld van een familie, waarmee hij ons stimuleert na te denken over hoe wij zelf in het leven staan. Een literaire prestatie van formaat.

Iets ter grootte van het universum vormt een tweeluik met het al eerder verschenen Vissen hebben geen voeten. In zijn volstrekt eigen, lyrische stijl vertelt Stefánsson een hartverscheurend verhaal over mensen die lijden en liefhebben, op zoek naar zichzelf en tegelijkertijd op de vlucht voor hun eigen werkelijkheid.

Iets ter groote van het universum

Boekgegevens

Jón Kalman Stefánsson, Iets ter grootte van het universum, vertaling: Marcel Otten, Uitgeverij Ambo Anthos, 352 pagina’s, ISBN 978 90 263 3457 3 (€ 21,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven