Nieuwe titel: Het wereldwijde succes van Amigurumi

De wereldwijde hype Amigurumi, de Japanse kunst van het haken, is vastgelegd in dit haakboek voor beginners. Haker en influencer Mariska Vos-Bolman neemt je mee in de wondere wereld van de knuffelbeestjes en laat je zien dat haken niet moeilijk is. 

PROMOTIE – De gehaakte knuffelbeestjes zijn sinds corona hipper dan ooit. Haken vormt een ideale afleiding, want door je te focussen op de steken en het patroon kan je even alle andere gedachten vergeten. Je blijft ook haken tot het figuurtje af is, in tegenstelling tot die gebreide trui die nog altijd zonder mouwen in de mand ligt te wachten. En met de eenvoudige instructies, handige foto’s en videotutorials krijg je alle steken en technieken snel onder de knie. Nog fijner is natuurlijk dat je je creatie kan weggeven en daardoor een instant lach op het gezicht van iemand kan toveren.   

Wil je graag zelf knuffels leren haken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is dit boek iets voor jou! 

Designer Mariska Vos-Bolman (die je misschien kent van haar populaire blog DIY Fluffies) bundelt in dit boek 16 eenvoudige amigurumipatronen. Verras je familie en vrienden met een handgemaakte knuffel! Maak met wat wol en een haaknaald een schattig konijntje, een gekke kikker of een stoere gorilla… en je zal snel ook kennismaken met hun vele vrolijke vrienden! 

Wat is amigurumi? 

Amigurumi komt uit Japan en is de kunst van het haken van diertjes. Het woord is een samenvoegsel van het woord 編み (ami, wat gehaakt betekent) en 包み (kurumi, wat samenvoegen betekent) en 縫い包み (nuigurumi, knuffel). Het verwijst naar een traditionele techniek waarbij knuffels in het rond worden gehaakt. Naast de Amigurumi-reeks brengt Pelckmans Uitgevers ook de populaire Zoomigurumi-reeks uit. Inmiddels zijn er 45.000 boeken van de Amigurumi-reeks verkocht en 30.000 boeken van de Zoomigurumi-reeks. Doe mee en haak binnenkort mét succes je eerste amigurumiknuffel! 

Over Mariska Vos-Bolman 

Wanneer haar twee zoontjes op school zitten, ontwerpt Mariska patronen voor haar merk DIY Fluffies. In 2008 begon ze met naaipatronen en sinds 2015 maakt ze ook geweldige haakpatronen. Haar werk is verschenen in Sew Cute Creatures en Sew Cute to Cuddle en in meerdere edities van de Zoomigurumi-reeks. Mariska woont en werkt in Amsterdam. 

Mariska Vos-Bolman, Amigurumi voor beginners, Uitgeverij Pelckmans, 124 pagina’s (€ 20) 

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5317

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven