Nieuwe titel: Een klankbad voor Rudi D.

Klaus-Peter Wolf heeft een lange serie romans op zijn naam staan over het werk van rechercheur Ann Kathrin Klaasen en haar team aan de Oost-Friese kust. Om de zaken ter afwisseling eens vanuit het perspectief van de dader te bekijken, schreef hij een trilogie met een oplichter en seriemoordenaar in de hoofdrol, dr. Bernhard Sommerfeldt. In het eerste deel, Doodse stilte op het wad, werkt hij als een alom geliefde en gerespecteerde huisarts in het stadje Norden. Totdat hij met een aantal moorden in verband wordt gebracht en vlucht. Nu is ook het tweede deel in het Nederlands vertaald, Een klankbad voor Rudi D. 

PROMOTIE – Inmiddels woont dr. Sommerfeldt in het Ruhrgebied, waar hij een nieuwe schuilnaam gebruikt: Rudolf Dietzen. Hij moet zich gedeisd houden om niet te worden gevonden, maar als hij erachter komt dat zijn ex-vriendin Beate lastiggevallen wordt, besluit hij haar te hulp te schieten. En bij Sommerfeldt/Dietzen betekent ‘helpen’: haar plaaggeest vermoorden. 
Als hij daarvoor is teruggekeerd naar Norden, loopt hij zijn voormalige assistente Cordula tegen het lijf. Ze heeft altijd al een zwak voor hem gehad en wil hem graag helpen als er nog een slecht mens op zijn pad komt dat naar de andere wereld geholpen dient te worden. Samen reizen ze daarvoor af naar het eiland Langeoog. 

Klaus-Peter Wolf

Af en toe heeft Sommerfeldt behoefte aan therapie, of dat nu is om van zijn moordneigingen af te komen, of om sterker in zijn schoenen te staan tegenover zijn familie, die hem heeft bedrogen. Hij zou zijn moeder graag de waarheid willen vertellen, maar in feite is hij nog altijd bang voor haar. In haar aanwezigheid verandert de brute moordenaar in een stotterend kind. 
Het niet al te serieus bedoelde verhaal van een dader die charmant, belezen, gewelddadig en nietsontziend is. En die voor slechts twee mensen echt ontzag heeft: voor Ann Kathrin Klaasen, die hem elk moment op het spoor kan komen, en voor zijn moeder. 

Klaus-Peter Wolf, Een klankbad voor Rudi D., vertaling: Sylvia Oosterhuis, Uitgeverij Stortebeeker, 312 pagina's (€ 19,95)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht. 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven