Encyclopedia of the World’s Aviation Cigarette and Trade Cards

Uitgeverij Geromy is gespecialiseerd in boeken over ons luchtvaarthistorisch erfgoed. Voor de echte liefhebber dus! Encyclopedia of the World’s Aviation Cigarette and Trade Cards van Bob Dros is een indrukwekkend verzamelwerk waar je eindeloos in kan bladeren.

PROMOTIE – Vliegtuigen waren in de 20e eeuw enorm populair. Om de verkoop van hun producten te promoten, leverden producenten (zoals van sigaretten, kauwgum, koffie of thee) gratis plaatjes bij hun producten. Bob Dros verzamelt deze plaatjes, buttons, stickers en dergelijke al vele jaren, en heeft door middel van zijn eigen collectie deze Encyclopedia of the World’s Aviation Cigarette and Trade Cards samengesteld.

De encyclopedie bevat zo’n 1000 full-color plaatjesseries met informatie, en honderden losse ongeïdentificeerde items. In totaal zijn er meer dan 8000 afbeeldingen te vinden in dit werk, afkomstig uit 44 verschillende landen. Ook geeft Dros meer context voor deze verzameling dan alleen de items zelf: hij wijdt hoofdstukken aan een zestal artiesten die de basis legden voor de plaatjes, de zoektocht naar de identiteit van onbekende series, en grafieken waarin o.a. de populariteit wordt weergegeven van deze plaatjes.

Dros neemt de lezer mee op een chronologische reis door zijn verzameling heen, waardoor de ontwikkelingen in de drukkunst, luchtvaartschildering en de luchtvaart zelf en passant duidelijk wordt. Door zijn hoofdstuk gewijd aan één vliegtuig, de autogiro, wordt ook de grote verscheidenheid van deze plaatjes in beeld gebracht. Het boek besluit met twee indices van alle series: alfabetisch naar uitgever en gerangschikt naar land van herkomst. Een echte must-have voor de luchtvaartgeschiedenis enthousiasteling, of de vliegtuigplaatjesverzamelaar. Vanwege het internationale karakter van het boek is het in het Engels geschreven.

Bob Dros, Encyclopedia of the World’s Aviation Cigarette and Trade CardsUitgeverij Geromy, 765 pagina’s (€ 139,00)

Voor meer informatie, klik hier.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven