De tocht: het slot van fantasytweeluik Lathrain

De tocht is het slot van het fantasytweeluik Lathrain van Anna López Dekker, een verhaal over balans en samenwerking in een imaginaire wereld. 

PROMOTIE – Op 18 maart 2020 is De tocht verschenen, het slot van het fantasytweeluik Lathrain van Anna López Dekker uit Amsterdam.  
In het eerste deel, De band, dat in maart 2019 verscheen, leert de lezer de jonge Qelarha kennen die geleerd heeft bang te zijn voor elfen omdat die mensen ontvoeren. Als die mensen later terugkeren, zijn ze nooit meer de persoon die ze daarvoor waren. Qelarha ontkomt niet aan dit lot, maar zij ontdekt dat ze niet bang hoeft te zijn voor elfen. Tussen haar en haar meedhar of meester, de elf Dalnohr, ontstaat een hechte band die hen geen van beiden onveranderd laat. 
In De tocht, zetten Qelarha en Dalnohr hun band in om de Ziekte te bestrijden die de wereld bedreigt. Maar eerst krijgen ze nog te maken met een zwarte magiër. Wie is deze schimmige figuur en waar is deze op uit? 
Anna wil de lezers laten zien dat het belangrijk is om balans na te streven. Dit ziet de lezer vooral terug in haar inzet van de vier magie-elementen: vuur, aarde, lucht en water. Al deze elementen zijn noodzakelijk om de balans in stand te houden. Daarbij leert de lezer dat alle soorten magie een licht- en een schaduwzijde kennen. Verder is Anna ervan overtuigd dat je pas het beste van jezelf kan geven als je jezelf openstelt voor jouw geliefden en niet alleen geeft, maar ook neemt. 
In de personages die Anna de lezer voorspiegelt, zit een duidelijke groei. Ze heeft de elfen met opzet feilbaar gemaakt en nogal arrogant. Dat maakt ze als karakter interessant en biedt hun ook meer mogelijkheid tot ontwikkeling. In De tocht heeft zij vooral getracht om Dalnohr “menselijker” te maken. In het eerste boek ging Qelarha meer op elfen lijken, nu gebeurt het omgekeerde. Het was voor Anna belangrijk om beide soorten dichter naar elkaar toe te brengen en ook dat heeft met balans te maken en, opnieuw, met het idee dat zij samen beter zijn. Natuurlijk is dit alles eenvoudig op de echte wereld van toepassing. 
Het tweeluik Lathrain is zowel geschikt voor young adults vanaf ongeveer 14 jaar als voor volwassenen. 

Opmaak 1

Boekgegevens

Anna López Dekker, Lathrain 2. De tocht, Celtica Publishing, 321 pagina’s, ISBN: 978-94-93158-15-3 (€ 18,95) 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven