Uit elkaar is ‘hét scheidingsboek voor kinderen’

Vandaag is het de Dag van de Scheiding, in het leven geroepen door de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. Momenteel eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in scheiden. Er zijn dan ook veel boeken over geschreven, maar daarin krijgt het kind meestal weinig aandacht. Daar komt nu verandering in met Uit Elkaar van Veronique Puts: hét scheidingsboek voor kinderen.

Acht is een vrolijk kind dat altijd lacht. Maar haar ouders maken steeds meer ruzie. En als ze geen ruzie maken, zeggen ze niets meer tegen elkaar. Acht wil alles doen om het weer goed te maken tussen hen. Maar dan zeggen papa en mama op een dag dat ze uit elkaar gaan. Is familie dan niet voor altijd? Acht praat over de scheiding met een vriendin en met opa en oma. Acht is boos. En droomt soms stiekem over een leven waarin papa en mama nog bij elkaar zijn…

Veronique Put schreef het boek voor kinderen tussen zes en twaalf jaar die geconfronteerd worden met grote levensvragen waar ze op hun jonge leeftijd nog niet klaar voor zijn. Met het boek hoopt ze jonge kinderen te helpen hun plek te vinden te midden van de veranderingen die een echtscheiding met zich meebrengt.

Uit elkaar

Boekgegevens

Veronique Puts, Uit elkaar, Uitgeverij Leopold, ISBN 978 90 258 6282 4 (€ 12,95)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven