De mooiste landschapsfoto’s van Bas Meelker

Voor het koffietafelboek Verstilling selecteerde landschapsfotograaf Bas Meelker zijn mooiste foto’s van de afgelopen 20 jaar.

PROMOTIE – ‘Vlak voordat ik besluit te vertrekken vliegen er nog twee ganzen over. Op weg naar hun foerageergebied? Geen idee. Ik pak nog even mijn camera die naast me ligt en maak een paar opnames. Bijna terloops, zonder verwachtingen. De ochtend heeft me al zoveel gegeven. Blijkbaar was hij nog niet klaar met me.’ – Bas Meelker

Bas Meelker

Voor zijn nieuwste boek Verstilling wilde Bas Meelker dat het méér zou zijn dan een collectie mooie foto’s. Het moest ook een inkijkje geven in het gevoel áchter de foto’s. Vandaar dat er naast foto’s ook teksten van Bas in het boek staan. Ze vertellen iets over wat het met hem doet om in de natuur te zijn en hoe hij het moment beleefde waarop hij de foto’s maakte.

Natuurlijk vormen de foto’s wel de hoofdmoot van het boek. Haal je hart op aan de prachtigste foto’s van Nederlandse landschappen in alle jaargetijden.

Over het boek
‘Dit boek herinnert ons eraan dat we trots mogen zijn op ons Nederlandse landschap en dat we goed voor de natuur moeten zorgen in al haar pracht. Goed zorgen voor onze natuur is goed zorgen voor jezelf.’
Kirsten Schuijt, CEO Wereld Natuur Fonds

Over de auteur
Bas Meelker is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. Hij voelt zich erg verbonden met het noorden van Nederland, waar hij opgroeide en nog steeds woont. In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie.

Bas Meelker, Verstilling. Met je gezicht in het licht, Uitgeverij Zilt, 120 pagina’s (€ 39,90)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5321

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven