Brussel krijgt vijftigste stripmuur

België is misschien wel het stripland van Europa. Niet verwonderlijk dus dat strips op veel manieren aanwezig zijn in hoofdstad Brussel.

België is misschien wel het stripland van Europa. Niet verwonderlijk dus dat strips op veel manieren aanwezig zijn in hoofdstad Brussel. Onder andere door de aanwezigheid van Het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal in de Zandstraat en diverse andere stripmusea. Ook de stripmuren, die sinds 1993 in het centrum van de stad en in Laken worden aangebracht zijn een mooie hommage aan de strip. Inmiddels zijn er zoveel van deze prachtige muren dat er zelfs een heuse striproute langs is ontwikkeld, die bezoekers op een kleurrijke manier door Brussel loodst. Op 5 september wordt er weer een stripmuur ingehuldigd, de vijftigste alweer. Tekenaar Yoann maakte het nieuwste juweeltje: een afbeelding van de bekende stripfiguur Spirou (Robbedoes).  Graffitikunstenaar Urbana (Nicolas Morreel) plaatste de tekening van Yoann op een muur in de Onze-Lieve-Vrouw van Gratiestraat. Een goede reden om weer eens een bezoek aan Brussel te brengen.

Berichten gemaakt 5323

Eén gedachte over “Brussel krijgt vijftigste stripmuur

  1. Prachtig ! Cultuurviering in de openbare ruimte!
    Ik weet dat ze in Leiden iets vergelijkbaars doen met mooie teksten op gevels. Past weer mooi bij onze protestantschristelijke “woord”cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven