Alice in Wonderland verteld in tatoeages

Een literaire quote als tatoeage wordt steeds populairder. Daarom heeft Litographs.com bedacht om een heel boek op mensen te plakken. Zo hebben ze Alice in Wonderland (en na groot succes ook Alice in Spiegelland) opgedeeld in ieder 2500 tijdelijke tatoeages. Al vanaf 1 dollar kon je via de crowdfundingsite Kickstart een ‘stukje’ Alice kopen, opplakken en meedoen aan de langste tatoeageketting ooit.

Litographs is een online winkel die boekteksten drukt op posters, tassen en T-shirts. Ze werken samen met kunstenaars om een nieuwe ervaring te geven aan klassieke boeken. Zo hebben ze prints ontwikkeld die van veraf lijken op een afbeelding, maar in werkelijkheid bestaan uit alle letters van het verhaal. De tatoeages zijn een nieuw project: er zijn onder andere tatoeages van De Avonturen van Sherlock Holmes, Ulysses en Les Miserables.

Lewis Carroll schreef in 1865 Alice in Wonderland. Hij vertelde het verhaal aan de drie zusjes Lorina, Alice en Edith Liddell. Op aandringen van Alice begon Carroll het verhaal op te schrijven en was er in begin 1863 een ruwe versie genaamd Alice’s Adventures Underground. Iedereen die de eerste versie las was enthousiast over het verhaal en dit motiveerde Carroll om de uiteindelijke versie die wij kennen te schrijven.

De tatoeages die gezet gaan worden kun je hier bekijken.

Bron: lindanieuws.nl / litographs.com / kickstarter.com / time.com

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven